30 mei 2024

Afsluiting biljartcompetitie

Rien v d Steen glansrijk winnaar van het driebanden toernooi.

29 Spelers hadden ingeschreven en later is André v Dijk nog ingevallen voor biljarters die verhinderd waren. In 4 groepen werd er volop gestreden en degene die in elke groep bovenaan stond mocht aanspraak maken om via de halve finales door te dringen naar de finale.

Gerrit v d Zanden, Martien v Grunsven, Rien v d Steen en Jan v Grunsven hadden zich geplaatst voor de halve finales. Gerrit (6) speelde tegen Martien (11) en na 30 beurten had Gerrit er 4 terwijl Marten bijna het dubbele speelde met 21 caramboles.  Zo wist Rien (11) die tegen Jan (20) moest spelen na een moeizaam begin de overhand te krijgen, terwijl Jan na een vlotte start het niet meer wilde lukken. Rien eindigde met 11 caramboles terwijl Jan op 16 bleef steken

In de pauze werden de biljarters en personeel verrast met lekkere hapjes door Jan en Corrie geschonken. Zie foto onder.

Daarna kregen we uiteindelijk de finale van Rien tegen Martien. Allebei stonden ze op 11 caramboles dus wie de meeste caramboles zou maken was de winnaar. Na een enerverende partij waarin Rien het voor elkaar kreeg om in een stoot de andere 2 ballen van de biljart te stoten, werd er fanatiek gebiljart maar duidelijk was te zien dat Martien zijn kruit in de halve finale had verschoten. Rien won met duidelijke cijfers want hij eindigde op 13 terwijl Martien bleef steken op 7.

Kersvers commissielid Jos v d Ven reikte met gevoel voor humor de prijzen uit aan Rien en Martien. Gerrit en Jan moesten het doen met eeuwige roem.

Over het gehele toernooi zijn er mooie uitslagen geweest zoals: (zonder de 2 halve en de finale). Hoogste aantal caramboles in 1 wedstrijd: Theo Hurkmans met 32. Hoogste serie in 1 wedstrijd: Theo Hurkmans met 9. Hoogste aantal caramboles in de voorronden: Jan v Grunsven met 122. Hoogste gemiddelde over alle wedstrijden: Jan v Grunsven met 0,677.

Tekst: Jan van Grunsven. Voor foto kijk in de ALBUM of klik hier: KBO finale driebanden