30 april 2024

Jan Daandels verslaat zijn broer

Jan Daandels is de grote winnaar van het Knock-Out biljarttoernooi van de KBO geworden. Hij speelde de finale tegen zijn broer Tini, die het onderspit delfde omdat hij moeilijk in zijn spel kon komen. De twee fanatieke biljarters hadden nog nooit in een finale tegenover elkaar gestaan. Jan had een stabiele partij, bleef iets geconcentreerder dan Tini en mocht na 22 beurten met een gemiddelde van ruim 2,5 punt de winst op zijn naam schrijven.

De finaleavond begon met de strijd tussen Martien van Grunsven en Jan van Kessel, waarbij de laatste met een gemiddelde van 1.8 punt in 28 beurten aan het langste eind trok en dus derde werd.

Tijdens de geanimeerde jaarvergadering namen de ca. 40 aanwezige biljarters afscheid van commissielid Jan van Grunsven, die 13 jaar lang tekende voor de organisatie van het biljarten bij de KBO. Jan blijft binnen het KBO-bestuur wel verantwoordelijk voor de gang van zaken bij het biljarten. Jos van de Ven gaat de opengevallen plek binnen de vijfkoppige commissie opvullen. Tekst: Rien vd Steen.

Peter van Hulten vervaardigde het bovenstaande afscheidscadeau voor commissielid Jan van Grunsven: een groepsfoto van de KBO-biljarters, middels een lasermachine op een broodplank gegraveerd.

Reactie van Jan: Het was  een fantastische avond, niet alleen voor mij waarin ik een mooi cadeau kreeg voor mijn vele werk in de commissie, en voor de mooie bos bloemen die Corrie ontving. Hartelijk dank aan iedereen.

Vanaf nu hoef ik niets te doen, kan ik lekker ontspannen gaan biljarten. Het zal even wennen zijn maar ik zie de commissie ook weer graag werken. Succes mannen.

Met de hartelijke groeten. Jan v Gr.

Jo vd Berg heeft foto’s gemaakt. Enkele staan in de fotogalerij.