5 juli 2023

Regenachtige Dagreis 5 juli

De leden van KBO Vorstenbosch en Mariaheide vertrokken gezamenlijk voor hun jaarlijkse dagtocht richting midden Nederland. De weersvoorspellingen waren met code oranje heel ongunstig, want er werd veel regen en harde wind verwacht. Gelukkig waren de activiteiten grotendeels overdekt wat nu heel goed uitkwam.

We brachten voordemiddag een bezoek aan een landelijk gelegen voormalige kaasboerderij ‘De Weistaar’ in Maarsbergen om daar een leuk museum te bezichtigen.

s’Middags loodste de EMA chauffeur de bus in de stromende regen naar het zandsculpturenfestijn in Garderen. Daar konden we na de lunch de mooi collectie uitbeeldingen in zand bewonderen. Vanwege het natte en koude weer bleven de meeste deelnemers liefst binnen om de beelden te bekijken. Internationale kunstenaars hadden daar de Nederlandse geschiedenis in zand uitgebeeld. Tussen de buien door werden ook  de buitensculpturen bekeken.

De reisdag werd in Nistelrode afgesloten met een royaal en smakelijk diner. Ondanks alle weersbeperkingen was het toch een geslaagde reis.

Voor enkele foto’s klik hier: Busreizen