25 mei 2023

Excursiebezoek Gilde geslaagd

Donderdagmiddag 25 mei brachten we met onze leden een excursiebezoek aan de Vorstenbossche Gilde Sint Antonius Abt. Jan van Grunsven vertelde over de geschiedenis van het Gilde die terugloopt tot in de zestiende eeuw en ook over de herstart na de Tweede wereldoorlog. Ook kregen de talrijke aanwezigen meer te weten  over de realisering van het huidige gildecomplex. Vanuit een moeilijke situatie slaagde de gildebroeders er immers in, om met hulp van sponsors en de inzet van veel  leden, hun vereniging weer helemaal op te laten bloeien. Gildehoofdman Eric van den Heuvel kondigde hun ledenwervingsactie ‘Vrienden van de Gilde’ aan.

Daarna was er gelegenheid om veel van de zilveren koningsschilden en andere objecten te bewonderen en de fotoboeken van Jo van den Berg in te zien. Enkele leden kozen nog voor een potje ‘Jeu de Boules’ en het leren schieten met een persluchtgeweer. Met dank aan de Gilde kan de KBO terugzien op een leuke themamiddag.

Voor enkele foto’s kijk in MENU-ALBUM of klik hier: Excursiemiddag Gilde 2023